Together around the world
  • Home
  • Foto’s
    • Afrika
      • Lesotho
      • Marokko
      • Mozambique
      • Swaziland
      • Zuid-Afrika
    • Azië
      • Cambodja
      • Laos
      • India
      • Indonesië
      • Maleisië
      • Nepal
      • Thailand
      • Vietnam
    • Europa
      • Azoren
      • Berlijn
      • Boedapest
      • IJsland
      • Lissabon
    • Midden-Amerika
      • Costa Rica
      • Panama
    • Noord-Amerika
      • New York
      • Miami
    • Oceanië
      • Nieuw Zeeland
      • Nieuw-Zuid-Wales
      • Noordelijk Territorium
      • Queensland
      • Tasmanie
      • Victoria
      • Zuid-Australie
    • Zuid-Amerika
      • Argentinië
      • Bolivia
      • Chili
      • Colombia
      • Ecuador
      • Peru
  • Huwelijksreis
  • Trip deel 2
  • Wereldreis 2010 – 2011
  • Daag ons opnieuw uit!

Lamingtons

Wij zijn in een razend tempo op zoek gegaan naar de hutspot en stroopwafels van Down Under. Lamingtons behoren zeker ook tot deze categorie. We hebben ze voor het eerst geproefd in Tasmanie en kwamen ze daarna op vele andere plekken tegen. Lamingtons zijn sponzige cakejes omhuld met chocoladeglazuur en geraspte kokos.
Een stukje geschiedenis omdat we zelf ook wel benieuwd waren:
De cakejes zijn vernoemd naar Charles Cochrane-Baillie, 2nd Baron Lamington. Deze chef van Lamington werd gevraagd om iets te bereiden voor onverwachte gasten. Het verhaal gaat dat de chef nog wat plakken cake over had van de vorige dag. Deze doopte hij in chocolade en bestrooide hij met kokos. De gasten van Lady Lamington vroegen naar het recept en een nationaal gerecht werd geboren. Een andere verhaal zegt dat de chef de cake per ongeluk in de chocolade liet vallen.
Keis je favoriet, de cake zal er vast niet anders om smaken.

Ingrediënten (voor 16 Lamingtons)

  • 6 eieren
    img_1091-800x600
  • 150g suiker
  • 185g bloem
  • 60g gesmolten boter

Voor de coating:

  • 160g cocosschaafsel
  • 640g poedersuiker
  • 50g cacaopoeder
  • 15g gesmolten boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenC
  2. Vet een bakplaat in en leg daar bakpapier op
  3. Klop de eieren 10minuten met een mixer in een grote kom tot je een dik en romig mengsel hebt
  4. Voeg geleidelijk de suiker toe en mix dit mee
  5. Spatel de bloem erdoor
  6. Giet het mengsel op de bakplaat en bak de cake 35 min in de oven
  7. Til daarna de cake van de bakplaat met behulp van het bakpapier en leg het op een rooster zodat er ook lucht bij de onderkant kan komen en laat afkoelen
  8. Maak intussen de coating:
  9. doe de suiker en cacao in een kom en roer de melk en boter erdoor
  10. Verwarm dit au bain marie (zet de kom op een pan kokend water zodat het mengsel niet direct op het vuur staat)
  11. Roer tot het een glad mengsel is
  12. Snijd de afgekoelde cake in 16 vierkantjes
  13. Dip de stukjes in de coating en dip ze daarna in het cocosschaafsel
  14. et voíla, Bon Apétit!

 

 

 

 


1 Comments:

  1. Rabea
    november 23, 2011

    Heerlijke gebakjes.

    We hebben lekker ervan gesmult.


Leave a Comment! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Laatste verhalen
  • Meneer en mevrouw Glass // Dobberen in Banos
  • Meneer en mevrouw Glass // Gaaf Galapagos
  • Meneer en mevrouw Glass // De beklimming van Cotopaxi
  • Hear it for New York
  • Terug van stiekem best wel eens weggeweest
Laatste reacties
  • Thijs & Miranda op Daag ons opnieuw uit!
  • Manouk op Daag ons opnieuw uit!
  • Manouk op Hear it for New York
  • Romelu op Daag ons uit!
  • Jurjen op Meneer en mevrouw Glass // Dobberen in Banos
Thijs en Miranda op reis Shared by Themes24x7